imkanlar
01
May 2020
COBE Formları

IAESTE Exchange Platform'da; COBE (Continuous Online_Based Exchange) ve FCFS (First Come First Served) formları sıklıkla güncellenmektedir. Farklı ülkeler tarafından yayınlanan bu formların birebir değişim kontenjanlarından farkını Giden Öğrenciler sayfasındaki açıklamalarda bulabilirsiniz.

Birebir değişim yönteminden farklı olarak; COBE türü staj başvurularında, başvuruyu yayınlayan ülke, çeşitli ülkelerden aday toplayarak bunlar arasından 3 tanesini işverene sunar ve işveren kendisine en uygun adayı seçer. Sonrasında, adayı gönderen ülkeye öğrencinin kabul edildiği veya edilmediği bildirilir. Dolayısıyla, başvuran öğrencinin kabul alması diğer adaylar arasından sıyrılmasına bağlıdır ve bu sebeple iyi bir başvuru formu hazırlanmasını gerektirir.

Staj başvuru detayları için lütfen temsilcilerinizle irtibata geçiniz. Bireysel başvuru alınmamaktadır!

Başvurular, IAESTE Türkiye tarafından ilgili ülkelere yönlendirilecek olup; her bir COBE formu için, o formda belirtilen "Deadline"dan 1 gün öncesine kadar, başvuruların ofisimize Temsilciler tarafından ulaştırılmış olması gerekmektedir. 

 
Formun üzerindeki son başvuru tarihi, ofisin başvuruları gönderme tarihidir, son gün gelen formlar bu sebeple değerlendirmeye alınmaz! Haftasonuna denk gelen günlere ayrıca dikkat ediniz.

Her bir üniversiteden sadece 1 aday değerlendirmeye alınabilir, dolayısıyla aday öğrenciler tarafından Temsilcilere gönderilecek başvurular için son günün beklenmemesi önemle rica olunur. IAESTE Temsilcilerimizin ellerine ulaşan başvurular arasında en uygununu seçme hakkı bulunmaktadır. 
 
Aynı form için birden fazla başvuru olması durumunda öğrencinin bulunduğu sınıf, not ortalaması ve İngilizce sınav notu dikkate alınacaktır. Öğrencinin başvurusunun özenli ve tutarlı olması ve Üniversitesi'nin IAESTE içindeki aktifliği de ayrıca dikkat sebebidir. Her bir form için sadece 1 Türkiye adayı gönderme şansımız vardır. Hali hazırda hiç başvurusu bulunmayan öğrencilere öncelik tanınacaktır. 

Başvurular temsilcilerimiz tarafından e-posta adresimize iletilirken, konu kısmında mutlaka başvurulan formun referans numarası ve aday öğrencinin adı-soyadı belirtilmiş olmalıdır. Başvurularda kullanılacak belgeler için formlar sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Formların detaylarına ve son başvuru tarihi bilgilerine iaeste.net platformu üzerinden kayıt olarak ulaşabilirsiniz. Ancak söz konusu Platform üzerinden başvuru iletilemez!

önceki günsonraki günBugün

Select date
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
PSÇPCCP
       
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Nis, 2024

Pzt
Sal
Çar
Per
Cum
Cmt
Paz

Calendars