Resim2

Asia and Pacific IAESTE A.s.b.l. Forum (APIF)

IAESTE Türkiye Merkezi, 8-10 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 5. IAESTE Asya Forumu’nu düzenlemiştir. Asya kıtasında bulunan ülkelerin IAESTE içerisindeki etkinliklerinin tartışıldığı ve gerek kendi aralarında gerekse Avrupa ülkeleriyle karşılıklı staj yeri ve stajyer öğrenci değişimlerini nasıl artırabileceklerinin masaya yatırıldığı bu toplantıya, 7 ülkeyi temsilen 20 kişi katılmıştır.

Ülkemizi temsilen Türkiye Ulusal Komitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi temsilcileri ve yine bu iki üniversitenin öğrenci kulüpleri temsilcilerinin yanı sıra katılım gösteren diğer ülkeler; Umman, Pakistan, Tayland, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri ve Filipinler’dir. Merkez Yönetim Kurulu’ndan Günter Müller-Graetschel’in de bulunduğu toplantı sonucunda, hem Ocak ayında Prag’daaifyapılacak olan Genel Konferans’ta sunulmak üzere bazı teklifler üzerinde anlaşılmış, hem de Asya ülkelerinin kendi aralarındaki iletişimi artırmak üzere birtakım girişimlerde bulunma kararı alınmıştır.

Asian IAESTE Forum, IAESTE içerisinde yer alan bölgesel inisiyatiflerden biridir ve alt bölgelerin uluslararası yapılanma içerisinde işbirliği ve etkinliğinin artırılması amacıyla bölgesel oluşumlar olarak düzenlenmektedirler. 2011 yılındaki oluşumundan beri Türkiye’nin de içinde bulunduğu Asian Forum’un üye ülkeleri şunlardır:

• Afganistan
  • Avustralya
  • Azerbaycan
  • Bangladeş
  • Birleşik Arap Emirlikleri
  • Çin
  • Filipinler
  • Filistin
  • Hindistan
  • Hong Kong
  • İran